У Херсоні відкрилась Приймальня Різдвяного чарівника

У Херсоні на День Святого Миколая у безпечному місці відкрили Приймальню Різдвяного чарівника. Спеціально для маленьких містян було створено казкову атмосферу, підготовлено сюрпризи та подарунки!

У Херсоні відкрилась Приймальня Різдвяного чарівника

Директор Херсонського театру Куліша, народний артист України Олександр Книга: «Як тільки звільнили Херсон і відкрився артхаб в укритті, ми відразу ж тут відкрили приймальню Святого Миколая. Минулого року все було спонтанно, але було багато дітей (1700 за кілька днів), багато благодійників, подарунків, і все було добре. Цьогоріч ми вже готувалися, тому що нам дуже хочеться для нашої херсонської малечі подарувати свято. Долучилося чимало добрих людей. Це і благодійний фонд „KRYLA“, і „Support Kherson“, і Таврійський фонд, і програма DITY. HELP, і дуже багато небайдужих людей. Сьогодні ми відкрились і будемо працювати у грудні. Різдвяний чарівник чекатиме і на наших діток, і на дорослих для того, щоб їм вручити подарунки. А ви готуйте листи, пишіть свої побажання — у нас працює пошта Різдвяного чарівника, і ви знаєте, що всі бажання здійснюються. І, дорослі, здійснюйте бажання малечі, тому що вони швидко ростуть, а час біжить невпинно. Переможемо обов’язково і тоді влаштуємо грандіозне свято».

Це спільний проєкт благодійного фонду «KRYLA», Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша та ТОВ «Фестивальний центр».

Керівниця благодійного фонду «KRYLA» Олександра Книга: «Цьогоріч ми створили Приймальню Різдвяного чарівника, щоб дарувати діткам казкові емоції, справжнє свято. Наша команда підготувала неймовірну локацію в безпечному місці, все сяє. За новорічним настроєм можна приїжджати в Херсон! У нас є реєстраційна форма, її можна знайти в соцмережах благодійного фонду „KRYLA“ та телеграм-каналі „KRYLA • ХЕРСОН“. Наша мета — подарувати діткам незабутні емоції, справжнє дитинство, яке у них нечесно забрали».

Для жителів південних областей України стало вже хорошою традицією відвідувати зимову резиденцію на базі зеленого туризму «Чумацька криниця». Поки вона тимчасово окупована рашистами, чарівник чекає на всіх у бомбосховищі. Проте, після звільнення лівого берега як тільки це буде можливо, чарівник повернеться у рідний ліс — пообіцяли господарі нині окупованої бази зеленого туризму «Чумацька криниця», засновники першої південної резиденції Діда Мороза в Олешківському лісі Андрій та Аліна Книги.

Керівник проєкту «Приймальня Різдвяного чарівника» Андрій Книга: «Протягом десяти років ми створювали куточок різдвяної Європи на зимові свята у нас, на базі зеленого туризму „Чумацька криниця“. Туди приїжджали люди з усієї Херсонської області, сусідніх областей — багато одеситів, миколаївців. Ми з кожним роком розбудовувались, розвивались… У людей уже стало традицією приїхати до лісу, до нашого лісового чарівника. Минулого року ми мріяли, що цьогоріч будемо на свята у себе в лісі, і моя дружина буде чаклувати з тими декораціями та приймати діток у себе вдома. На жаль, лівий берег досі окуповано, та бажання підтримати дітей Херсонщини у нас не зникло, тому було вирішено й обрано таку безпечну локацію. Ми продовжуємо допомагати жителям Олешків та Олешківського району. У нас там є волонтери. Ми, на жаль, не можемо там провести свято, але ми не втрачаємо віри, що скоро лівий берег буде звільнено дякуючи нашим героям, нашим захисникам, і вже наступного року наше свято, День Збройних Сил України та День Святого Миколая зможемо святкувати у звільненому Олешківському лісі, а Різдвяний чарівник обов’язково повернуться до себе додому».

Оформлення зали створювала Аліна Книга. Саме її дизайни ви звикли бачити на базі зеленого туризму «Чумацька криниця» у лісі.

Менеджерка благодійного фонду «KRYLA» Аліна Книга: «Це не просто декорації, я намагаюсь створити затишок, подарувати дітям казку, аби вони поринули в атмосферу цього дійства. На резиденції в Олешках ми створювали казковий ліс, а зараз задача була створити казкове бомбовховище в тих умовах, які зараз є, щоб було безпечно і дивовижно».

Херсонці дякують організаторам за свято.

Інна, херсонка: «Прийшла ми з дітьми на свято, нам дуже сподобалось. Ми дякуємо всім. Дітям наразі дуже важко, а тут вони розслабились, розкрилися, відволіклись від тяжких подій, які наразі у нас відбуваються».

У перший день завітало 110 дітей. Вони з радістю долучалися до активностей, які проводили аніматори. Після — всіх охоче заходили в приймальню Різдвяного чарівника.

Дарія Фокіна, маленька гостя заходу: «Я отримала солодкий подарунок. Мені сьогодні сподобалось, ми писали лист Святому Миколаю, гралися, рухалися, відгадували пісні та де яке слово англійською. Таке свято, що можна прийти, порозмовляти з іншими. Мені це дуже сподобалось».

Деталі — на сторінках благодійного фонду «KRYLA».