Повернені храми в полотнах

Завершився десятиденний живописний пленеру «Макарів та околиці», в рамках якого відбувся і пленер «Козичанка — перлина Полісся «.

Повернені храми в полотнах

Тема пленеру за ідеєю Оксани Герасименко: «Храми макарівщини, які перейшли з московського патріархату до Православної церкви України». Протягом десяти днів учасники пленеру створили близко п'ятидесяти картин, етюдів та ескізів.

-Зі створених картин 10 буде передано до колекції Макарівської картинної галереї, а ще 10 будуть надані для благодійного аукціону, який буде проведено у Макарові з метою заробити кошти для потреб ЗСУ, — наголосив учасник, організатор та куратор пленерів «Макарів та околиці» і «Козичанка — перлина Полісся», народний художник України Анатолій Марчук. -За час пленеру було проведено урочисте відкриття пленеру з концертом за участі Героя України, Народного артиста України Анатолія Паламаренка, екскурсії Макаровом та навколишніми селами та їхніми Храмами, майстер-класи для дітей, батьки яких загинули на війні з московитським окупантом, для дітей батьки яких захищають Україну від лютого споконвічного ворога, дітей волонтерів та ветеранів війни. Прозвітували попленерною виставкою просто неба перед Макарівською громадою біля будинку культури. Дякую всім мистцям, які відгукнулися на моє запрошення і приїхали до Макарова з метою увічнення його Храмів та навколишніх сільських краєвидів.

А саме: Сергію Позняку, Філіппу Чорноброву, Дмитру Ковалю, Олексію Овчаренку, Павлу Шарку, Сергію Григор'єву, Олександру Дорошенку, Івану Доничу, Поліні Степанян та Олені Батуриній.

Також щиро дякую Людмилі Гарарук, що прийняла учасників пленеру у своїй резиденції «Мистецькі експедиції», голові громадської організації ветеранів Макарівщини Оксані Герасименко за організацію, забезпечення транспортом і смачним харчуванням, створення душевної атмосфери, що сприяла творчій роботі художників, Людмилі Чупрун, яка придбала 20 полотен на яких мистці створили чудові картини, другові і волонтеру Сергію який прискіпливо слідкував за тим аби у пленеристів у горлі не пересохло та Олександру Іващенку, який шістнадцятий рік поспіль дружньо підтримує пленери «Макарів та околиці».

Окрема подяка виробнику українських художніх матеріалів кампанії «ROSA» за подаровані олійні фарби, пензлі, палітри та полотна за гуртовими цінами.

Дякуємо нашим захистникам за можливість жити і творити. Слава Україні ! Слава ЗСУ !

Разом Переможемо !