Вільнюс разом з Україною

Найкращі друзі українців — литовці продовжать надавати усебічну підтримку українцям, які страждають від рашистського вторгнення.

Вільнюс разом з Україною

У ряді міст Литви, зокрема у її столиці — Вільнюсі проводиться широкомасштабна кампанія, спрямована на забезпечення громадян України різноманітно гуманітарною допомогою, яку можна отримати у відповідному реєстраційному центрі.

Процедура отримання права на тимчасове проживання є надзвичайно простою і доступною для кожного, хто її потребує.

До переліку прав, які при цьому отримує українець: право на офіційне працевлаштування, безкоштовну медичну допомогу, кошти на продукти харчування, можливість влаштувати дитину до навчального закладу, зв’язок та будь-які консультаційні послуги.

Ще одним приємним моментом є можливість безкоштовного використання громадського транспорту за умови наявності українського паспорта. Але найбільше вражає кількість української символіки на вулицях литовських міст.

За словами самих литовців, вони не встигають шити прапори України. Вражаючу політичну акцію здійснили наші друзі під посольством російських окупантів, перейменувавши вулицю, на якій вони розміщені, на вулицю Героїв України як нагадування про масштабні злочини росіян, вчинені проти Українського народу. Жовто-блакитна символіка тут всюди: від одягу, який носять наші побратими до телевежі, яка демонструє жовто-синій цифровий стяг.

Бракує слів, щоб висловити усі хвилювання і подяку Литві, яка багаторічно допомагає Україні виборювати свої права, демократію і захищатись від орди путлерівських недолугих орків.

Слава Литві та Україні!