Кооперація громадськості та влади — головна зброя у війні з ворогом

Кооперація громадськості та влади — головна зброя у війні з ворогом

Міністерство соціальної політики України підтримує і вітає об’єднання зусиль громадськості та місцевої влади заради допомоги соціально-незахищеним верствам населення та внутрішньо переміщеним особам у зв’язку з агресією Російської Федерації і введенням воєнного стану на території України. Продовжуємо розповідати про приклади хорошої організації роботи з гуманітарною допомогою та внутрішньо переміщеними особами в регіонах.

Для допомоги внутрішньо переміщеним особам та соціально-незахищеним верствам населення, волонтери створили на базі ГО «Адвокація міста» та Odessa Food Market в м. Одесі Гуманітарний волонтерський центр, який об’єднав зусилля та спільно із міською владою в особі Одеської міської ради, Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, Міського центру гуманітарної допомоги, Одеського міського оперативного штабу з координації діяльності органів місцевого самоврядування, територіальних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій надає допомогу соціально-незахищеним верствам населення та/або внутрішньо переміщена особа у зв’язку з агресією Російської Федерації й введенням воєнного стану на території України.

Гуманітарним волонтерським центром здійснюється швидкий та ефективний розподіл, видача або доставка товарів першої необхідності тим хто потребує допомоги, забезпечується юридичний супровід та комунікаційна підтримка ініціативи. Зі свого боку представники органів міської влади надають гуманітарні товари для подальшої передачі кінцевому набувачу, а також діляться вкрай необхідним досвідом роботи з соціально незахищеними верствами населення.

В пунктах видачі гуманітарної допомоги можна отримати: продуктові набори, одяг, дитячі іграшки, гігієнічні товари, ліки.

Для отримання допомоги потрібно мати з собою документ, який посвідчує особу (паспорт, пенсійне посвідчення, електронний документ в Дії тощо) та ідентифікаційний код, а також документи, що підтверджують певний соціальний статус (за наявності)

Надалі також будуть залучені ресурси міста та локальних бізнесів для створення місць тимчасового перебування для осіб, які прямують транзитом через м. Одесу за кордон.

Пункти видачі гуманітарної допомоги у місті Одеса:

Приморський район — ЗОШ № 117, з 9.00 до 17.00.

Телефон гарячої лінії — (098) 984−78−57

Київський район — з 9.00 до 17.00.

Телефон гарячої лінії — (048) 765−07−87

Малиновський район — з 9.00 до 17.00.

Телефон гарячої лінії — (048) 796−27−49

Суворовський район — ЗОШ № 22, з 9.00 до 17.00.

Телефон гарячої лінії — (048) 763−03−18

Команда Мінсоцполітики дякує всім причетним за хорошу організацію роботи з гуманітарною допомогою та внутрішньо переміщеними особами у місті Одеса, та окремо висловлює вдячність Інзі Дробінові, голові й співзасновниці Гуманітарного волонтерського центру, Стефанії Сагайдак, співзасновниці Гуманітарного волонтерського центру та координаторці напрямку роботи з ВПО, а також Миколі Вікнянському, раднику Одеського міського голови з гуманітарних питань.

Актуальну інформацію про пункти видачі та графік роботи слідкуйте за посилання hvc.org.ua