ООН: Внаслідок обстрілів РФ загинули 1232 мирних українців, але фактичні цифри значно вищі

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 1232 мирних жителів, ще дві тисячі дістали поранення. Фактичні цифри значно вищі.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

Як зазначається, жертвами війни стали 250 чоловіків, 176 жінок, 18 дівчаток, 36 хлопчиків. Стать ще 694 дорослих та 58 дітей не встановлена.

Більшість людей загинули від зброї вибухової дії

Серед постраждалих — 225 чоловіків, 167 жінок, 36 дівчаток, 32 хлопчика. Стать ще 1394 дорослих та 81 дитини не встановлено.

В ООН наголосили, що більшість людей загинули від зброї вибухової дії — важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет та авіаударів.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

Що відомо:

  • Від початку широкомасштабної збройної агресії РФ в Україні внаслідок бойових дій загинуло 153 дитини, щонайменше 245 поранено.
  • З початку повномасштабного вторгнення в Україну російські війська випустили по Україні 1370 ракет.