КМВА: Зведення від Миколи Жирнова за 1 квітня

Ситуація довкола Києва залишається складною, але контрольованою

. В ході агресії противник на жодному стратегічному напрямку не досягнув своєї мети. Зазнав значних втрат та не може проводити наступ одночасно на всіх напрямках.

Вірогідно, змінивши пріоритети та оцінивши боєздатність своїх військ і готовність Києва до оборони, здійснює перегрупування своїх військ на Донецький напрямок. На даний час противник відвів від столиці близько 20% своїх підрозділів. Тому значна частина його підрозділів залишається під Києвом.

Але він не просто відходить, а відступає під натиском наших військ та несе значні втрати. При цьому противник продовжує наносити ракетні удари по позиціям наших військ та інфраструктурі міста. Тому небезпека для населення залишається.

Столиця продовжує жити в режимі воєнного стану. Робота з нарощування оборони столиці продовжується. Укріплюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди на позиціях військ. Сили територіальної оборони виконують визначені бойові завдання та здійснюють боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами.

В посиленому режимі працює критична інфраструктура міста: комунальники, транспортники, рятувальники та медики. Військова адміністрація продовжує допомагати з евакуацією населення із передмістя столиці. Усім евакуйованим надається відповідна медична та психологічна допомога.

Завдяки злагодженій роботі підрозділів комунальних служб, ДСНС, лікарень, сил оборони та правоохоронних органів — система життєзабезпечення міста підтримує всі необхідні умови для населення столиці.

Ми разом працюємо на перемогу!

Слава Україні!

Читайте також


Роман Дудін звернувся до Вікторії Спартц з пропозицією блокувати кошти чиновників до закінчення війни

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін, який перебуває в СІЗО, звернувся до конгресвумен США Вікторії Спартц зазначивши, що одним із його мотивів переслідування, є документування фактів розкрадання гуманітарної допомоги посадовцями регіону, наближеними до Офісу Президента України. Також Р. Дудін запропонував блокувати грошові кошти чиновників, які займали чи займають посади у Державному секторі до закінчення війни та направити їх на відновлення України.