Чорнобаївка 13:0

У п’ятницю, 1 квітня, українські військові в 13 раз завдали удару по окупантах, зосереджених на аеродромі в Чорнобаївці під Херсоном.

Чорнобаївка 13:0

«У районі Херсона на правому березі російське угрупування займає оборону міцно. І там ситуація перевернулася. Там каналами і дамбами все порізано, які дуже непросто перетнути. І виходить, що ми зараз в ролі того, хто наступає», — сказав радник голови О П Арестович.

Також про черговий розгром ворога натякнув голова Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

На його думку, у такий спосіб ЗСУ привітали ворога зі всесвітнім «днем дурня», що відзначають 1 квітня. На підтвердження своїх слів Віталій Кім опублікував фото заграви на горизонті.

Хронологія Чорнобаївки:

  1. 27 лютого 2022 року. Українські військові розгромили за допомогою «Байрактарів» вертольоти та десант окупантів, які намагалися висадитися на місцевому аеродромі.
  2. 7 березня. ЗСУ знищили тут близько 30 гвинтокрилів окупанта.
  3. 15 березня.
  4. 16 березня. Українці знищили ще сім бойових вертольотів російської армії знову в Чорнобаївці.
  5. 18 березня. Українські військові знову розбили техніку росіян у Чорнобаївці — завдали удар по командному пункту 8 загальновійськової армії Південного військового округу РФ. ЗСУ знищили командира армії рф, генерал-лейтенанта Андрєя Мордвічєва.
  6. 19 березня.
  7. 21 березня.
  8. 22 березня. Під час восьмого розгрому окупанти зазнали втрат двічі: спочатку від ЗСУ, а згодом влучили ракетою у власну техніку.
  9. 23 березня.
  10. 24 березня ЗСУ вдесяте розбили російську армію у Чорнобаївці.
  11. 27 березня ЗСУ вдарили по Чорнобаївці.
  12. 28 березня Повітряні сили ЗСУ знову розбили окупантів у Чорнобаївці.