Британія може завдати ядерний удар у відповідь по Росії — Джонсон

Якщо Російська Федерація використає проти України зброю масового ураження, Британія може завдати ядерний удар у відповідь.

Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Зокрема, під час чергового звернення до народу 57-річний політик розповів, які дії зробить Великобританія у відповідь на ядерний удар з боку РФ. За його словами, якщо Путін наважиться на те, щоб використати проти України зброю масового ураження, Британія мовчати не буде. Відразу ж буде удар у відповідь, при цьому без додаткових консультацій.

«У разі застосування зброї масового ураження Великобританія залишає за собою право самостійно, не консультуючись з іншими країнами НАТО, завдати удар у відповідь», — зазначив Джонсон.

Джонсон вважає, що дипломатично домовитися з Путіним неможливо і порівняв президента РФ з крокодилом, у якого в щелепі нога:

«Як можна домовлятися з крокодилом, коли в його щелепах нога? Ось у чому полягають труднощі, з якими стикаються українці. Потрібно просто продовжувати стратегію, продовжувати постачати зброю Україні».

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.