85% усіх населених пунктів України мають доступ до інтернету

Загалом в Україні послуги інтернет-доступу надають у 85% населених пунктів, телефонії — у 95%, і доступні у всіх областях, окрім Луганської.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Оперативна інформація Держспецзвʼязку про роботу мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення в Україні станом на 18:00 26 квітня 2022 року.

Доки наші захисники невтомно знищують ворога на Сході та Півдні України, українські телеком-компанії відновлюють зв’язок у звільнених північних регіонах.

Добре попрацювали ремонтні бригади Київстару, які відновили роботу базових станцій у Пороскотені, Клавдієвому-Тарасовому, Дмитрівці та Копилові на Київщині. Покриття оператора з’явилося і в населених пунктах Чернігівської області — Количівка та Тупичів тепер також на зв’язку. А за весь минулий тиждень фахівці Київстару здійснили 247 виїздів, замінили 2 400 метрів оптоволокна й відновили 23 базові станції.

Продовжують відновлення зв’язку для українців й інженери Vodafone. На Київщині завдяки їхній роботі подзвонити близьким можуть жителі Немішаєвого та Озерщини. А додаткові базові станції з’явилися в Ірпені та Димері. У Чернігівській області знову зі зв’язком Халявин, а у самому Чернігові — ще дві базові станції «в строю».

У звільнених від ворога населених пунктах Київщини фахівці Укртелекому продовжують усувати пошкодження, завдані вторгненням російських військ. Уже працюють понад 750 технологічних майданчиків оператора, включно з тими, що були пошкоджені через активні бойові дії в регіоні.

Загалом в Україні послуги інтернет-доступу надають у 85% населених пунктів, телефонії — у 95%, і доступні у всіх областях, окрім Луганської.

Завдяки спільній роботі Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку та мобільних операторів у Волинській та Донецькій області було підключено багатоканальний номер для переадресації дзвінків на номери екстрених служб 101 та 112. А це означає, що у критичній ситуації рятувальники отримають ваш дзвінок і приїдуть на допомогу.

На жаль, мільйонам українців через російську агресію довелося покинути рідні домівки та переїздити до інших регіонів. Щоб допомогти нашим землякам, НЦУ при Держспецзв’язку за зверненням Полтавської обласної військової адміністрації забезпечив SMS-інформування внутрішньо переміщених осіб про адреси пунктів видачі продуктових наборів у Миргороді Полтавської області.

Забезпечуємо зв’язок, наближуємо перемогу!