Експерт розказав, що потрібно Україні, щоб стати високотехнологічною державою

Для того, щоб стати викокотехнологічною державою, Україні звернути увагу на точні дисципліни, вивчати іноземний досвід та створити інноваційну освіту.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv розповів кандидат філософських наук, доцент Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (СОІППО) Михайло Жук. «Точні дисципліни грають дуже важливу роль. Єдине, що не можна недооцінювати ворога. Тим паче, з таким військовим потенціалом. Найкращий захист — високотехнологічний рівень держави. Тому нам потрібно створити інноваційну освіту», — сказав М. Жук.

За його словами, весь світ зараз помішаний на стартапах.

«Нам потрібно виходити з того, щоб в першу чергу використовувати ті стартапи, які вже існують у навчанні. Дослідження та інноваційність — це сьогодні основа безпеки України та перспектива країни. В новій українській школі прописано, що потрібні інновації. При цьому сказано, що потрібна нова особистість, яка володіє критичнім мисленням», — підкреслив М. Жук.

Він зазначив, що Україні треба вивчати іноземний доступ.

«Якщо ми хочемо бути сучасними, то нам потрібно буде вивчати іноземний доступ. Від цього буде залежати економіка України. Подивіться на Ізраїль, який зміг створити власний захист — купол. В 2013 році в Ізраїлі зменшили години викладання, та збільшили години дослідження. За кожним школярем був закріплений студент, або випускник магістратури. Вони привчали школярів проводити дослідження. Зазначу, що Ізраїль три роки поспіль має 50 мільярдів доларів на стартап», — розповідає М. Жук.

За його словами, чим більш високотехнологічною державою ми будемо, тим більше у нас перспектив займати своє місто в світі.

«Нас будуть всюди запрошувати. Перед нашими елітами зараз є спроба зрозуміти, куди ми рухаємося та наскільки це перспективний рух. А освіта виконує соціальне замовлення. Якщо ви робите економіку 70-х років, то це одне соцзамовлення. Якщо ж ви будуєте країну, яка хоче бути на рівні економічного визнання, то це зовсім інше соцзамовлення», — резюмував експерт.