Голова Національної Асамблеї громадянського сектору України про Святослава Стеценка: «На жаль, країна втрачає своїх найкращих воїнів та людей»

На жаль, країна через війну з Росією втрачає своїх воїнів та найкращих своїх людей, але загиблий полковник Святослав Стеценко залишив країні спадок у вигляді своїх думок.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv сказав голова Національної Асамблеї громадянського сектору України Іван Пєтухов.

" На жаль, країна втрачає своїх воїнів та найкращих своїх людей. Але загиблий полковник Святослав Стеценко залишив країні спадок у вигляді своїх думок та програм, які є і на нашому каналі. Сподіваюся, що його думки та ідеї будуть втілені у життя", — каже Іван Пєтухов.

Голова Національної Асамблеї громадянського сектору України згадує, що Святослав Стеценко пішов на Майдан не для того, щоб в черговий раз в країні змінилася влада, а для того, щоб досягти мети, яку він поставив — змінити країну на краще.

«Він своїм прикладом показував іншим, що треба робити для країни», — зазначає Іван Пєтухов.

У фрагменті виступу загиблого Святослава Стеценка можна почути, що в 2013 році він не виходив за євроінтеграцію, а виходив на протести проти насильства держави над своїми громадянами.

«Я виходив за верховенство права, за права громадянина, за свою думку і позицію, за те, щоб держава враховувала мої права, свободи та інтереси», — стверджував Святослав Стеценко.

Також у своїх виступав загиблий полковник Святослав Стеценко казав, що якщо спиратися на людей які прагнуть волі, свободи та самореалізації, то тоді Україна матиме величезні шанси для розвитку.

Він зазначав, що наша країна має значний потенціал.

Нагадаємо, що Святослав Стеценко загинув, захищаючи рідну землю від російських загарбників, водночас і в мирному житті він давав відсіч всім зайдам, під якими б шатами вони не рядилися в спробі захопити власність українців.

В своїх виступах він про це постійно наголошував. «Згідно 13 статті Конституції, саме українці мають встановлювати ціну за споживання їх власності, а не Сорос або МВФ чи хтось інший», — вважав Святослав Стеценко та хотів, щоб усі українці жили за такими принципами.