США оголосили про новий пакет допомоги Україні: що він включатиме

Сполучені Штати Америки відправлять в Україну додатковий пакет військової допомоги, який допоможе українським військовим на полі бою.

Байден наголосив, що США вже надали Україні історичну допомогу в галузі безпеки, але його адміністрація продовжить прискорювати доставку додаткової зброї та обладнання українській армії.

«І сьогодні я оголошую ще один пакет допомоги в безпеці, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та іншу техніку, яку вони вже так ефективно використовують на полі бою. Ці озброєння та обладнання підуть безпосередньо на передову», — заявив президент США.

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що санкціонував виділення 100 млн доларів на новий пакет військової допомоги Україні.

У Пентагоні розповіли, що увійде до нового пакету військової допомоги Україні. В оборонному відомсті наголосили, що США разом з партнерами працюють над визначенням та наданням Україні необхідної зброї та обладнання.

Новий пакет американської допомоги включатиме:

18 155-мм гаубиць M777;

18 машин для буксирування гаубиць;

3 протиартилерійські радари AN/TPQ-36;

польове обладнання та запасні частини.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомляли, що розмір нового пакету військової допомоги Україні від США становитиме 100 млн доларів.