У двох німецьких містах відкрилась виставка «Україна. Війна в Європі»

У травні в столиці Німеччини та Бамбергу відкрилася виставка «Україна. Війна в Європі». Німецькою мовою на 24 банерах йдеться про війну, яку розв’язала росія проти України з лютого.

У двох німецьких містах відкрилась виставка «Україна. Війна в Європі»

Виставка містить текстовий та ілюстративний матеріал про нечувані звірства російських солдатів на окупованих територіях, героїзм захисників та передумови рашиської агресії. Банерна експозиція показує, як авторитарний режим путіна поступово руйнував демократію та свободу слова в росії та проводив політику відновлення імперії за зразком Радянського Союзу.

Відкриття виставки у Берліні

На відкритті у німецьких містах була присутні представники німецької інтелігенції, культурні діячі, українська діаспора, яка виконала Гімн України та славнозвісний Гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Виставка у місті Бамберг працює у «Центрі освіти дорослих Бамберг Сіті» (Straße Tränkgasse, 4) з 19 травня.

У Берліні ознайомитись з експозицією можна з 18 травня на Паризькій площі (Pariser Platz ZIA).

Відкритя виставки у Бамберзі

Нагадаємо, що виставку можна побачити вже у кількох європейських містах:

з 8 травня — Київ (Україна);

з 9 травня — Варшава (Польща) та Вільнюс (Литва);

з 18 травня — Берлін (Німеччина);

з 19 травня — Бамберг (Німеччина).

Заплановано відкриття виставки ще в кількох німецьких містах. Покази плануються також у Брюсселі.

Довідково.

Проєкт створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України. Наша мета -розповісти правду про злочини проти людяності, які російські солдати чинять в Україні, відкрити очі на поширені в Європі російські пропагандистські міфи, один з яких — про єдиний народ, який складають росіяни, українці та білоруси, тверезим поглядом подивитися і на багато інших речей. Європейці мають право побачити справжнє обличчя Російської Федерації, усвідомити загрози, які йдуть від неї всьому людству, аби допомогти Україні захистити і себе, і Європу.