Канада запроваджує додаткові санкції проти Росії

Канада посилює санкції проти Росії.

У зв'язку з вторгненням Росії в Україну Канада розширила санкції проти РФ, заборонивши експорт та імпорт предметів розкоші. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Канади у п'ятницю, 20 травня.

Також Канада вводить особисті санкції проти 14 російських олігархів, членів їхніх родин та наближених до путінського режиму людей.

«Із сьогоднішнього дня уряд Канади забороняє експорт до Росії цільових товарів класу люкс, зокрема алкогольних напоїв, тютюну, деяких текстильних виробів та спортивного одягу, взуття, розкішного одягу та аксесуарів, ювелірних виробів, посуду та мистецтва. Канада також забороняє імпорт цільових предметів розкоші з Росії, зокрема, алкогольних напоїв, морепродуктів, риби та непромислових діамантів», — йдеться у повідомленні.

За цінами 2021 року загальна вартість заборонених товарів становить 75,7 млн доларів.

Уряд Канади також забороняє експорт Росією товарів, які можна використовувати у виробництві зброї.

Окрім цього, обмеження торкнулися і 14 осіб — серед яких російські олігархи, члени їхніх сімей та близьке оточення до режиму Путіна.

«Ці особи безпосередньо сприяли безглуздій війні Володимира Путіна в Україні та несуть відповідальність за біль та страждання народу України», — йдеться у повідомленні МЗС Канади.