Німеччина та Катар домовилися про постачання газу, щоб відмовитися від поставок з рф

Німеччина і Катар підписали угоду про співпраці в галузі енергетики з метою диверсифікації постачань природного газу до та відмови від використання російського газу.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній пресконференції з еміром Катару заявив, що підписана у п'ятницю угода «відкриває багато можливостей для успішної співпраці». Він зазначив, що Катар також «має величезний потенціал для відновлюваних джерел енергії та виробництва водню».

Німеччина планує побудувати два термінали для ввезення зрідженого газу, зокрема з Катару.

Емір шейх Тамім бін Хамад Аль Тані, своєю чергою, зауважив, що «все, що ми можемо забезпечити для енергетичної безпеки Європи навіть у цей період, ми обов'язково забезпечимо».


Джерело: АР

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.