Ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ на Донбасі

Російські війська продовжують завдавати ракетних ударів вздовж усієї лінії зіткнення, а також у глибині оборони українських військ.

Про це у понеділок, 23 травня, повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Агресор веде інтенсивний вогневий вплив тактичними ракетними комплексами та авіацією вздовж усієї лінії зіткнення, а також у глибині оборони наших військ, зокрема у донецькому операційному районі, а також на слов'янському напрямку. Ворог продовжує завдавати ударів по території нашої держави крилатими ракетами морського базування типу Калібр», — сказав речник відомства.

Він зазначив, що в акваторії Чорного моря перебувають два носії крилатих ракет типу Калібр з можливим сумарним ракетним залпом до 16 ракет.

«Кораблі Чорноморського флоту РФ в акваторії Азовського та Чорного морів продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та ведуть розвідку на приморському напрямку», — розповів Мотузяник.

У Міноборони повідомляють про бої, що продовжуються на слов'янському напрямку — там у районі села Долгенке війська РФ відновили наступальні дії. Ворог веде вогонь та здійснює артилерійські нальоти в районах Вернопілля та Дібрівного, активно веде повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

«Посилення з того боку йде постійно. Бойові дії там не припинялися від початку широкомасштабної агресії Збройних сил РФ проти України. Тобто, на сході активні бойові дії завжди були на високому рівні, на відміну від інших стратегічних напрямків, де Росія наступала. Там були і перерви, там були і затишшя, і оперативні паузи. На сході України активність бойових дій не знижувалася, тому цілком ймовірність ще більшої активізації російських окупантів саме на цьому напрямі», — зазначив Мотузяник