Дядько заступника голови Укроборонпрому є генералом ФСБ — Віталій Купрій

Дядько заступника голови Укроборонпрому Романа Забарчука є генералом ФСБ, тому треба негайно чистити владу.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv розповів народний депутат 8-го скликання, правозахисник Віталій Купрій.

«Був в ТРО. Головною нашою задачею була оборона аеропорту „Антонов“, „Мрії“ та літаків, які там були від ворожого десанту та від нападу. Саме ці питання ми відпрацьовували. Виникає питання, чому 23 лютого за день до війни не було надано наказ про те, що ТРО має підсилити захист. Більш того, за кілька тижнів до цього була виведена велика кількість гвардійців з оборони аеропорту», — сказав Віталій Купрій.

За словами правозахисника, він був допитаний в якості свідка по кримінальному провадженню, яке веде СБУ.

" Є документ, що за день до війни, 23 лютого, на всі підприємства Укроборонпрому, до якого входить держпідприємство «Антонов», надійшов лист з підписом гендиректора Юрія Гусєва. В ньому було сказано — без паніки нічого страшного не має. Це позиція президента та міністра оборони. Люди, які хотіли врятувати літак «Мрія», отримавши такого листа, не змогли піти проти керівництва. Згідно зі статутом Укроборонпрома, саме гендиректор має контролювати збереження майна членів концерну. Тому це або службова недбалість, або Укроборонпромі засіли люди, які співпрацюють з ворогом. Тоді почав вивчати питання, хто ж заступник у Гусєва. Виявилося, що це колишній прокурор Миколаївщини Роман Забарчук. Він в 2014 році не засудив жодного сепаратиста, які намагалися скинути українську владу. Дядько Забарчука генерал ФСБ. Як можна було на таку посаду пропустити цю людину. Куди дивилася внутрішня безпека? «, — зазначає Віталій Купрій.

За його словами, треба негайно чистити владу, та не очікувати завершення війни.

«Якщо ми зараз цього не зробимо, то буде ще більше жертв та пошкодження майна. Треба негайно припинити цей безлад», — резюмував правозахисник.