Мешканцю Броварів повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 28-річному мешканцю м. Бровари Київської області за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому повторно, та залишення без допомоги осіб, які перебувають в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок ведення бойових дій, що спричинило їх смерть (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 3 ст. 135 КК України).

Згідно із матеріалами досудового розслідування, у березні 2022 року під приводом надання волонтерської допомоги підозрюваний пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її батьків з тимчасово окупованого м. Маріуполь, де проходили воєнні дії, у безпечне місце. Свої послуги шахрай оцінив у 10 тис. гривень.

15 березня 2022 року, отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій для евакуації її батьків не здійснив та намірів виконувати свої зобов’язання не мав.

20 березня 2022 року внаслідок порожніх обіцянок підозрюваного та його зволікання батьки потерпілої загинули під час обстрілів міста Маріуполь. Однак і після цього підозрюваний тривалий час запевняв жінку, що з її рідними все гаразд, та отримані за їх перевезення кошти не повернув.

Крім того, під приводом забезпечення волонтерів талонами на паливо, брав у останніх кошти, однак свої зобов’язання не виконував та грошові кошти не повертав. За такою схемою протягом березня 2022 року зловмисник ошукав трьох волонтерів.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваного взято під варту.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління протидії кіберзлочинам в місті Києві.