Сергій Шкарлет відвідав заклади Волині

Учора, 26 травня 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Волинь і зустрівся з науковцями в Луцькому національному технічному університеті. Міністр подякував освітянам за те, що саме вони готували та виховували покоління захисників нашої країни.

Сергій Шкарлет відвідав заклади Волині

«Цю фразу я вже казав на форумі: «Я пишаюся нашими освітянами, кожен із вас – герой». Ви герої того фронту, що формував свідомість молодих людей на передовій. Наше завдання – не втратити цю довіру до держави. Україні, нам із вами та нашому міцному духу аплодує весь світ. Це зробили ми всі. Освітяни були згуртовані задовго до 24 лютого, саме ми готували це покоління. Освітній процес тривалий, іноді ми готуємо людину п'ятнадцять років. Сьогодні об нас дехто спіткнувся – ось ці ненажерливі нелюди, але зазначу, що наразі не існує поділу України на різні регіони, сьогодні є Україна. Ми показали нашу стійкість. Всі міністри освіти країн ЄС вважають наших дітей, які поїхали в Європу, найкращими. Ми мусимо робити наступні кроки. Саме від нас залежить, якими вони будуть», – зазначив Сергій Шкарлет.

Учасниками зустрічі також стали народний депутат В’ячеслав Рубльов і голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Як зазначила ректор Луцького національного університету Ірина Вахович, колектив робить усе, аби не лише зберегти, а й розвинути потенціал закладу. Вона розповіла, що від першого дня війни освітяни та студенти університету почали робити коктейлі Молотова та протитанкових їжаків, плести сітки й продовжують робити це сьогодні. Також Ірина підкреслила, що світ допомагає студентам освітніми програмами.

По завершенню зустрічі Сергій Шкарлет вручив науковцям ЛНТУ відзнаки та подяки від Міністерства освіти і науки України.