Ворог панічно боїться української артилерії — ЗСУ

Російським військовим обіцяють повернення додому після взяття чергового населеного пункту, ворога деморалізовано.

Командир батальйону 95 ОДШб, Герой України Євген Шаматалюк із позивним Шаман, який воює з 2014 року, розповів про ситуацію на Ізюмському напрямку. Незважаючи на чисельну перевагу, ворог панічно боїться української артилерії, стверджує Шаматалюк. Розповідь Шаматалюка опублікував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Євген Шаматалюк приймав бої у ДАПі, Волновасі, Слов'янську, Дмитрівці та інших гарячих точках Донбасу. З початку березня 2022 року захищає країну на Ізюмському напрямі, який залишається одним із найгарячіших.

«Ворог тут працює по всьому наявному озброєнню, яке в нього є. Це піхота, бойові машини, танки, артилерія, вогнеметні системи, такі як ТОС Буратіно, Сонцепек, а також активно застосовує БПЛА. Раніше активно застосовував авіацію, зараз її вже набагато менше — завдяки нашій ППО. Боїться ворог і нашої артилерії», — повідомляє Шаматалюк.

Наразі кількість артилерії у ЗСУ збільшилася завдяки поставкам із західних країн.

«Противник зазнає великих втрат, але водночас проводить активну ротацію, підтягує резерви. Кількість підрозділів, які штурмують наші позиції, я вже навіть не можу перерахувати, бо вони постійно змінюються. Після їх невдалих спроб вони або дезертують, відмовляються виконувати накази, або їх відводять десь у тили для перекомплектації», — розповідає військовий.

За словами Шаматалюка, російські військові обіцяють повернення додому після взяття чергового населеного пункту.

«Полонені розповідають, що їхні командири ставлять завдання, мовляв, якщо ви візьмете цей населений пункт, вас завтра міняють і ви повертаєтеся до Росії. Їхні солдати наскільки деморалізовані, що підняти їх у бій можна лише таким чином», — йдеться у повідомленні.