Звільнений голова СБУ Харківщини опублікував скандальне звернення до Зеленського

Після винесення у публічну площину звернення Президента України В. Зеленського стосовно діяльності Управління СБУ у Харківській області, до нього в соцмережі звернувся звільнений начальник Управління Служби безпеки України у Харківській області Роман Дудін.

«Я свою службу починав із строкової служби, пройшов всі щабелі і нікому ніколи не дозволяв витирати об себе ноги, хоч це Президент, хоч це пересічний громадянин. Забезпечуючи Ваш вчорашній візит я чудово бачив хто був запрошений на цю зустріч. Я не розумію чому Ваша служба протоколу дозволяє запрошувати тих, кого сама вважає за потрібне, я розумію за чиєю вказівкою це робилось, але не розумію чому Ви їм це дозволяєте робити. Також я не розумію, як можна робити висновки вислухавши лише одну сторону. Єдине за що мене можна покарати з початку війни — це те що я 24 видав зброю людям. Разом з тим вважаю, що якби я цього не зробив — Харків був би окупований», — пише Роман Дудін.

Звільнений голова СБУ Харківщини просить провести перевірку на поліграфі.

«Стосовно будь-яких інших звинувачень я погоджуюсь на проходження дослідження із задіянням поліграфу, або будь-яких інших опитувань. Більше того, враховуючи що Ви публічно оприлюднили інформацію стосовно мене пропоную будь-який публічний формат. Разом з тим, чудово розумію всіх замовників зазначеної історії, тому на відміну від надуманих звинувачень буду добавляти відео та аудіофайлами (що надають патріотично налаштовані громадяни) стосовно фігурантів вчорашньої зустрічі. Якщо ця публіка вчора вилила на мене бруд, вважаю що суспільство має знати своїх героїв (до речі нагороджувати себе вони дуже полюбляють та приписувати собі те, до чого не мають відношення від слова зовсім). Я думаю і Вам буде цікаво подивитись на губернатора, який зізнається в тому, що він не впливає на процеси в регіоні, на начальника поліції, який згоден домовлятись із окупантом і його заступника, котрий дає інтерв’ю у формі із краденою кепкою на голові. На стовпчик який несуть на кордон, потім його позорно кидають та втрачають 4−200 і 3−300 за такий собі перформенс для Президента. На депутата який ймовірно має відношення до ФСБ. Коменданта гарнізону, який начебто замовляє замовне вбивство свого колишнього начальника. Та багато чого іншого, що патріотичні громадяни надсилають», — підкреслює Роман Дудін.

Він зазначив, що місцева політична еліти силовиків та правоохоронців, які були запрошені на зустріч з Президентом Зеленським, до захисту міста та регіону фактично відношення не мали. Вони використовуючи своє становище виключно для політичного піару.

«Окремо ідуть представники ЗСУ, якщо промовчали — скажу що треба хлопці яйця мати, а не розповідати що ми тобі винні до кінця життя. Тепер пропоную послухати та подивитись на губернатора, точніше на його оцінку та аналіз діяльності СБУ в Харківському регіоні та його неспроможність впливати на ситуацію. Якщо хтось не впізнає, можна викласти повне відео більше 6 годин (патріотично налаштований громадянин повідомив, що людина про те що носить відеокамеру не здогадувалась, тому так довго, но цікаво). До речі, на всяк випадок — суіцидних ідей в мене не спостерігається, наскільки мені відомо громадяни скидають відео не лише мені одному», — підкреслив Роман Дудін.

Він просить прилюдно спростувати викладену у зверненні Президента Зеленського інформацію стосовно бездіяльності керівництва Управління СБ України у Харківській області та вибачитись перед особовим складом зазначеної структури, яка має найвищі результати діяльності серед інших структур.