Якщо громадськість перестане тиснути на владу, в країні нічого не зміниться, — Сергій Яригін

Тільки системний тиск може щось змінити. Якщо не чіпати владу, вона буде існувати у своєму замкненому світі й продовжувати робити те, що й раніше.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv громадський діяч, засновник і керівник телестудії «Толока» Сергій Яригін.

«Під час війни ми усвідомили, що система влади не пустить волонтерів, які хочуть їй допомогти. Були розставлені конкретні акценти — треба допомагати армії, переміщеним особам, людям, що залишились без житла, засобів до існування. Але не вистачило часу в активних представників, щоб об'єднатися і тиснути на владу. А це необхідно робити. Іншого варіанту я не бачу», — розповів гість студії.

На думку громадського діяча, тільки системний тиск на владу з боку громадськості може щось змінити в країні на краще. Якщо не чіпати її, вона буде існувати у своєму замкненому світі і продовжувати робити ті ж самі помилки.

«Сподіваюсь, коли ми переможемо, у багатьох представників громадянськості знову з'явиться час, щоб працювати з владою, систематично тиснути. Але і влада тоді буде сильною. Її представники будуть кричати, що вони виграли війну. Знову повернемось до часів після Майдану, коли влада дуже швидко повернула свої позиції. І нічого не змінилось».