Державним зрадникам-офіцерам з Криму заочно повідомили про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері заочно повідомлено про підозру колишнім начальнику артилерії військової частини АР Крим та старшому помічнику командира великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський» ВМС ЗС України за фактом державної зради.

Державним зрадникам-офіцерам з Криму заочно повідомили про підозру

За даними слідства, у 2014 році, під час незаконного захоплення рф військової частини ЗС України у АР Крим, начальник артилерії цієї частини зрадив Присязі.

Він перейшов на бік ворога та допомагав окупантам у захопленні майна ЗСУ, яке передавалось підрозділам окупантів.

Інший офіцер-зрадник, помічник командира великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський» ВМС ЗС України, у 2014 році, також зрадив Присязі на вірність українському народу.

Зрадник не забезпечив передислокацію корабля до визначеного місця та сприяв окупантам у його захопленні. Наразі він бере участь у збройній агресії рф проти України.

За вчинені зрадниками злочини Законом передбачено покарання у виді позбавлення волі до 15 років.

Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБ України.