В Україні заборонять петарди та салюти

Президент України відреагував на петицію, яка набрала більше 25 тисяч голосів за заборону салютів під час воєнного стану Джерело: censor.net/ua/n3346106

У відповіді зазначається: «Вдячний авторці петиції за небайдужість до суспільних інтересів та проблем, які турбують усіх українців. Зокрема, щодо тяжких наслідків для громадян та навколишнього середовища, використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів в умовах воєнного стану, коли кожен постріл, кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт для кожного громадянина, його домашніх улюбленців та природи, а почасти створює загрози їх життю і здоров’ю.

Підтримую стурбованість щодо збільшення небезпечних наслідків у зв’язку з використанням різноманітних піротехнічних виробів у повсякденному побуті та вважаю, що їх ужиток під час воєнного стану має бути чітко врегульований на законодавчому рівні, оскільки наразі виробництво, зберігання, перевезення, торгівля піротехнічними виробами не підлягають ліцензуванню, а їх продаж та використання діючим законодавством не визначено.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про національну поліцію» вирішення питань щодо забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку належить до сфери діяльності Національної поліції України, яка спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України.

Ураховуючи викладене, електронну петицію надіслано до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути відповідно до вимог чинного законодавства, ужити необхідних заходів реагування та поінформувати А.М.Плиску (автора петиції, — ред) про результати". Джерело: censor.net/ua/n3346106