Захоплення заручників у лікарні на Київщині — військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю 656-го полку оперативного призначення — військової частини № 6720 військ національної гвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни підбурюванні до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України).

Захоплення заручників у лікарні на Київщині — військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру

За даними слідства, підозрюваний брав участь в окупації міста Буча Київської області. На виконання завдань, поставлених вищим військовим керівництвом РФ, він разом з іншими російськими військовими на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні, розташованій у м. Буча. За його наказом, з метою залякування працівників і пацієнтів лікарні, окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб та погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного із співробітників обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі й Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу співробітників відділу кримінальної поліції ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі.

Читайте також


Понад 100 героїв загинули за Україну: у Мощуні на Київщині облаштовують меморіал для захисників

На початку повномасштабного вторгнення рф на Київщині загинуло понад 100 захисників з різних куточків України. Більша частина з них саме у селі Мощун, яке стало щитом для Києва. Саме вони ціною власного життя знищували елітні підрозділи десантних військ та морської піхоти армії рф. Як зараз вшановують загиблих героїв та куди можуть долучитися всі небайдужі українці, або родичі полеглих захисників, читайте в матеріалі.