Westinghouse і Bloom Energy планують прискорити масштабне виробництво водню з нульовим рівнем вуглецю в ядерній промисловості

Партнер Енергоатома – компанія Westinghouse Electric Company – та Bloom Energy Corporation оголосили про наміри продовжити виробництво чистого водню на комерційному ринку ядерної енергії: «Завдяки цьому співробітництву ми прагнемо надати економічне рішення для великомасштабного виробництва водню в атомній промисловості, що додатково підтримує шлях до чистих нульових викидів вуглецю».

Westinghouse і Bloom Energy планують прискорити масштабне виробництво водню з нульовим рівнем вуглецю в ядерній промисловості

Компанії готуються спільно розробити оптимізоване і масштабне інтегроване високотемпературне рішення для електролізу для ядерної промисловості. Так, технологія твердого оксиду добре підходить для ядерних застосувань, ефективно використовує пару для подальшого покращення економіки виробництва водню. Високотемпературний електроліз вже привертає увагу, та відомий як економічно ефективне та життєздатне рішення для створення недорогого чистого водню, який є критичним для досягнення цілей агресивної декарбонізації.

Очікується, що світовий попит на водень і його нові види застосування зросте в десятки або більше разів до 2050 року, перевершивши нинішню інфраструктуру для виробництва і доставки водню. Оскільки використання водню розширюється від традиційного промислового використання до палива чистого майбутнього, потреба виробляти його у більших кількостях та з джерел з низьким і нульовим вмістом вуглецю стає зрозумілою.