Канада запровадила нові санкції проти нафтогазової та хімічної промисловості рф

У відповідь на триваюче вторгнення росії в Україну Канада з 8 червня забороняє експорт 28 послуг, життєво важливих для роботи нафтової, газової та хімічної промисловості, включаючи технічні, управлінські, бухгалтерські та рекламні послуги. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі повідомляє сайт канадського уряду.

Канада запровадила нові санкції проти нафтогазової та хімічної промисловості рф

«Оголошені заходи посилюють тиск на путіна та мають на меті негайне виведення російських військ з української землі. Канада непохитно вірить, що українці заслуговують жити в мирі, і закликає російське керівництво припинити безглузду війну», – йдеться в повідомленні.

Канадійські урядовці впевнені, що нові санкції зменшать спроможність росії вести війну і дадуть чіткий сигнал російському режиму: «Канада не відступить у притягненні до відповідальності винних у руйнуваннях в Україні. Канада продовжить співпрацю зі своїми однодумцями в міжнародному співтоваристві для координації подальших заходів».

Заборона експорту нафти, газу та хімічних послуг спрямована на галузь, на яку припадає близько 50% доходів федерального бюджету росії.

Нагадаємо, Канада була першою західною країною, яка запровадила ембарго на імпорт російської нафти.