РФ значно перевершує Україу в озброєнні

Звіти на місцях підтверджують твердження про зростання втрат українців через російську вогневу потужність.

За даними західної розвідки, російські війська перевершують українські сили у запасах боєприпасів у 40 разів.

За даними розвідки, українські війська зазнають значних втрат, оскільки їх перевершують росіяни 20:1 артилерією та 40:1 боєприпасами. Нові дані малюють похмуру та відчайдушну картину жорстокого конфлікту на передовій.

У звіті, який побачила The Independent, вперше говориться про занепокоєння з приводу дезертирства українських солдатів, і говориться, що українські сили обмежені радіусом дії 15,5 миль, а ворог може наносити удари з відстані в 12 разів більше.

Водночас позиція Києва на переговорах послаблюється через зростаючу нерівність у кількості ув’язнених, які утримуються на кожній стороні.

У звіті розвідки йдеться: «Росіяни наполягають на обміні полоненими один на один. Це означає, що 4500 українських ув’язнених можуть перебувати в російських в’язницях, поки не буде укладено мирну угоду. Москва, ймовірно, використає це, як важіль для внутрішньої дестабілізації України, якщо не буде соціального захисту їхніх сімей і чітких комунікацій».

Розвідка застерігає, що росіяни цілком усвідомлюють, що було відправлено відносно невелику кількість західної зброї, а доставка на бойові позиції відбувається повільно. «Росіяни намагаються використати свою перевагу в часі, який у них є, використовуючи свою артилерію, щоб спробувати прорвати українську оборону на Донбасі», — йдеться в повідомленні.

Наголошується також, що протитанкові системи Javelin і NLAW, поставлені США та Великобританією, виявилися ефективними на полях битв навколо Києва та Харкова і залишаються такими на Донбасі. Ударні дрони Switchblade також завдали росіянам значної шкоди.