Німецького бізнесу, який продовжує співпрацювати з Росією, байдуже, що буде з Україною — Дуда

Частині німецького бізнесу, який продовжує співпрацювати з Росією попри її військову агресію, байдуже, що буде з Україною.

Частині німецького бізнесу, який продовжує співпрацювати з Росією попри її військову агресію, байдуже, що буде з Україною. Можливо, німецька економіка не вірить, що російська армія змогла б знову відсвяткувати велику перемогу в Берліні та окупувати частину Німеччини.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю німецькому виданню.

«Ми, як поляки, дуже добре розуміємо ситуацію. Про ведення бізнесу з Росією ніхто не говорить ні слова, оскільки нам знову може загрожувати, що російська армія знову буде тут. Тобто смерть, розстріл, відправка в Сибір. Ми добре знаємо, що означає потенційне вторгнення Росії. Тому ми не можемо дозволити цьому зайти так далеко. Ми повинні створити таку військову силу в Польщі, щоб ми могли захищатися в разі нападу», — заявив Дуда.

Він також наголосив на необхідності будувати нові Альянси, аби запобігти подальшій російській агресії.

«Вибачте, може, деякі в Німеччині відчують себе ображеними, але частині німецької економіки все одно, що відбувається з Україною, що з Польщею. Говорять: ми хочемо займатися бізнесом, заробляти гроші. Ви можете вести бізнес із Росією, ми хочемо продавати нашу продукцію. Ми хочемо купити дешевий газ та імпортувати нафту…», — розповідає Дуда.

Втім, він попередив німецький бізнес про загрозу з боку РФ і для самої Німеччини.

«Ми у Польщі знаємо, що це можливо. І саме тому ми не маємо звичайного бізнесу. І саме тому ми закликаємо мир та Європу, що з Росією більше немає звичайного бізнесу», — підсумував Дуда.


Джерело: Bild