На Буковині прикордонники затримали двох повітряних контрабандистів

Двох чоловіків, які намагалися переправити через державний кордон партію тютюну затримали оперативні співробітники Чернівецького загону.

На Буковині прикордонники затримали двох повітряних контрабандистів

Сьогодні вночі, в ході реалізації випереджувальної інформації щодо ймовірного переміщення тютюнової контрабанди, прикордонники виявили місце злету та посадки безпілотного літального апарату.

Імпровізований командний пункт та місце злету саморобного літального апарату правопорушники облаштували на околиці населеного пункту Буденець Чернівецького району.

За допомогою літака буковинець та мешканець Закарпаття намагалися переправити тютюнові вироби до Румунії. Літальний апарат, який використовували правопорушники, за один рейс мав спроможність доставити 300 пачок сигарет.

Під час затримання контрабандистів прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів, адже пачкарі намагалися втекти, коли побачили військовослужбовців.

Правопорушників затримали, на місце події прибула слідчо-оперативна група Національної поліції.

Згодом також з’ясувалося, що чоловіки придбали літальний апарат на Закарпатті за 6 тисяч євро та мали намір в незаконний спосіб заробити на тютюновій контрабанді.

Державна прикорднна служба України