Ціни на пальне б’ють світові рекорди — експерт

Ціни на пальне в Європі та Україні б’ють рекорди.

Про це під час етеру на i-ua.tv заявив екс-голова асоціації учасників ринку «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук.

«Ми завжди були залежні від подій, які відбуваються у світі. З початком війни стали повністю залежні від подій, що відбуваються на зовнішньому ринку. Україна сьогодні отримує пальне виключно по імпорту, бо внутрішня переробка у нас знищена, запаси нафтопродуктів знищені, а інфраструктура порушена. Якщо ми подивимося на зовнішній ринок, то побачимо, що зростають ціни на нафту та на інші енергоносії. Бензин та дизель на європейському ринку коштують 1400 доларів за тонну — такого не було останні 35 років. Ціни на паливо б’ють світові рекорди і це не тільки в Україні, але й в Європі. Наприклад, пальне в Прибалтиці коштує більше 2 євро за літр. Такого ще не було», — сказав Л. Косянчук.

За його словами, ціни на пальне виросли з багатьох причин. Одна з них — війна в Україні.

«Війна в України додала свою частку. Адже саме російські нафтопродукти домінували на європейському ринку», — резюмує Л. Косянчук.


Джерело: i-ua.tv

Читайте також


ВКРАДЕНА ЗАРПЛАТА

Триває багаторічний бойкот бізнес-елітами та політичним керівництвом країни конституційних вимог (стаття 43 та 48) щодо забезпечення належної та вчасної оплати праці для найманих працівників. Це разом з дискримінаційною податковою та ціновою політикою, викривленою пенсійною системою тощо призвело до трильйонних втрат доходів українських сімей і сотень мільярдів ненадходжень до державного і місцевих бюджетів.