Війна в Україні стає В’єтнамом для Путіна

Війна в Україні стає для президента Росії Володимира Путіна його «особистим В’єтнамом».

Про це написал американський адмірал Джеймс Ставрідіс.

Оскільки війна в Україні тягнеться четвертий місяць і не видно кінця, ряд спостерігачів починають запитувати: «Чи не втомиться Захід підтримувати Україну?» Деякі коментатори висловлюють думку, що «час на боці Путіна» і що жорстка реакція НАТО та інших глобальних демократій поступово слабшатиме перед обличчям економічних викликів, пов’язаних із інфляцією, задушенням Росією української аграрної та вуглеводневої продукції зі світової економіки., внутрішньополітичні розбіжності (особливо в США) і втома від проблем.

Американський військовий наголошує, що кінця війні в Україні не видно, і на тлі цього почали звучати думки, що, можливо, краще погодитись на умови Путіна — адже чим далі, то більше рішучість НАТО згасатиме через економічні проблеми.

За словами Ставрідіса, він достатньо старий, аби памʼятати американську військову кампанію у В’єтнамі. Тому те, що відбувається зараз в Україні, усе більше йому нагадує цю невдалу для Америки військову кампанію.

«Те, що мало стати блискавичною перемогою, обернулось в’язкою, складною та негарною війною із поразкою в кінці. От тільки Росія зараз у гіршій ситуації, ніж колись Штати. Місцеве населення у В’єтнамі нерідко вітало американців, в Україні Росію ненавидять. Також Україні постачають зброю десятки країн, комуністичному Вʼєтконгу допомагав здебільшого один Радянський Союз. До того ж СРСР був не надто багатим, тоді як партнери України — найбагатші країни світу, тож для них підтримка Києва не є великим фінансовим тягарем. Усе це є передумовами для того, що і для Путіна ця кампанія закінчиться ганебною поразкою — тільки швидше, ніж це було для США у В’єтнамі», — наголосив військовий.


Джерело: Time