Американська KBR розробить технологію виробництва аміаку для рідкосольового реактора

Terrestrial Energy, канадський стартап, що розробляє інтегральний реактор на розплавах солей (рідкосольовий реактор, IMSR), підписав угоду з розробником технології виробництва аміаку — компанією KBR — для вивчення можливості застосування безвуглецевої теплової енергії у виробництві водню й аміаку.

Американська KBR розробить технологію виробництва аміаку для рідкосольового реактора

У рамках співпраці компанії аналізуватимуть інтеграцію технології ядерної когенерації IMSR від Terrestrial Energy для використання у цьому виробництві. А спеціалісти KBR працюватимуть над розвитком комерційних рамок для майбутнього впровадження та шляхів виходу на ринок цієї технології.

«Ця угода пов'язує компанію Terrestrial Energy та її технологію когенерації реакторних установок IMSR зі світовими лідерами в галузі аміачних технологій, — сказав генеральний директор Terrestrial Energy Саймон Айріш. — Вона є промисловим шлюзом для виробництва доступного за ціною аміаку з нульовим рівнем викидів. Успіх цього проєкту дасть можливість вирішити головне глобальне завдання з декарбонізації промислового сектора та забезпечити постачання доступних продуктів харчування».