В Україні зараз здійснюється третя спроба розвитку місцевого самоврядування, — Олексій Якименко

Якщо українці й надалі демонструватимуть єдність, яку показали 24 лютого, це допоможе створити сильну та справедливу владу у громадах.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv розповів громадський діяч, учасник тероборони Макарівського району, Олексій Якименко.

«Зараз у нас відбулась третя спроба розвитку місцевого самоврядування. Перша була тоді, коли прийняли Конституцію, де покладений принцип організації влади на місцях. Друга — при Порошенку-Гройсмані, коли створювались ОТГ. Цей же процес продовжився і при Зеленському.

Третій етап децентралізації, відбувається зараз через створення територіальної оборони. Ті спроби, які чинились до 24 лютого були поетапними. Люди, або окремі групи людей боролись за свої права. Зараз ми всі згуртувались і сказали — «Ми будемо битись!», — поділився роздумами громадський діяч під час прямого ефіру.

На його думку, наразі в країні 100% єдність. Хоча важко спрогнозувати, чи залишиться вона на цьому рівні після перемоги. Але зараз кожен житель громади та учасник тероборони знає, що необхідно робити для завершення війни.

Чи все ж таки допоможе досвід організації тероборони в Україні створити сильну владу на місцях, Олексій Якименко вважає, що покаже лише час.