Україна через значні втрати закликала Захід надати 300 ракетних установок

Україна закликала Захід надати 300 ракетних установок, 500 танків і 1000 гаубиць перед ключовою зустріччю міністрів оборони в Брюсселі, в середу.

Україні потрібен «паритет важких озброєнь», щоб перемогти Росію та припинити війну.

Для цього знадобиться 300 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) — приблизно більше семи або близько того, створених США та Великобританією — і більше, ніж 60 або більше, про які інші радники раніше заявляли, що задовольнить його потреби. .

До повного списку також увійшли «1000 гаубиць» стандарту НАТО 155 мм, що в кілька разів більше, ніж було відправлено досі. США, провідний постачальник зброї, поставили 109 до кінця травня.

У середу в Брюсселі відбудеться спеціальна зустріч міністрів оборони під головуванням Ллойда Остіна, міністра оборони США, для обговорення майбутніх пожертвувань зброї, третя така зустріч з початку війни. Бен Уоллес, його британський колега, є серед тих, хто планує відвідати.

Це відбувається в той час, коли українські військові намагаються протистояти інтенсивному артилерійському нападу російської артилерії на східний регіон Донбасу і в кілька днів втрачають 200 солдатів, загиблих під час найтяжчих боїв у Європі після закінчення Другої світової війни. .