В Німмечині прокоментували звинувачення України про вагання з поставками важкої зброї

Канцлер Олаф Шольц заперечує звинувачення в тому, що він занадто вагався щодо поставок зброї, яка вже була обіцяна Україні.

У понеділок він говорив про підготовку українських збройних сил, яка необхідна для інколи дуже сучасних і складних систем озброєння. «Йдеться про дійсно важке обладнання. Ви повинні вміти ним користуватися, ви повинні бути підготовлені для цього, це зараз відбувається у Федеративній Республіці Німеччина», — сказав Шольц на прес-конференції після зустрічі з прем’єр-міністрами Східної Німеччини, на острові Рімс поблизу Грайфсвальда.

Ми доставимо всю зброю, яку ми запустили", — пообіцяв Шольц. Промисловість має зброю в своєму інвентарі і готує її відповідно — це також стосується Бундесверу, який готує зброю, за яку він відповідає. Щодо критики щодо про темпи поставок озброєнь, він сказав: «Я думаю, було б справді добре, якби той чи інший двічі подумали, перш ніж висловити свою думку з тієї чи іншої теми».

Федеральний уряд вагався щодо поставок зброї протягом певного часу «Прикро, що поставки зброї з Німеччини надходять надзвичайно повільно», — сказав німецькому прес-агентству посол у Берліні Андрій Мельник, додавши, що з моменту прибуття 3 травня в країну перебуває шість мільйонів боєприпасів. Україна, але не більше зброї". Тож ми сподіваємося, що уряд світлофора нарешті натисне педаль газу, щоб масово збільшити і розмах, і темпи, дамба щоб Україна могла відбити широкомасштабний наступ Росії на Донбасі".