У світі стало більше доларових мільйонерів

Кількість доларових мільйонерів у 2022 році зросла через зростання курсу акцій та відновлення кон’юнктури ринку після кризи, що була спричинена пандемією коронавірусу.

Протягом 2021 року кількість людей, що володіють інвестиційними активами на суму не менше одного мільйона доларів США, зросла у світі на 7,8 відсотка — до 22,5 мільйона осіб. При цьому загальні статки найзаможніших людей планети, порівняно з попереднім роком, збільшилися на 8 відсотків — до 86 трильйонів доларів (82 трильйони євро). Такі дані містяться у доповіді World Wealth Report, яку у вівторок, 14 червня, оприлюднила консалтингова компанія Capgemini.

За оцінкою Capgemini, на таку динаміку вплинуло зростання курсу акцій, а також відновлення світового ринку після пандемійного 2020 року. За словами експерта компанії Клауса-Ґеорґа Маєра, прогнози на 2022 рік набагато скромніші, оскільки підвищення облікових ставок центральними банками у рамках боротьби з високою інфляцією впливає на настрої на фондових ринках та курси акцій на біржах.

Найбільша кількість доларових мільйонерів, за даними Capgemini, живе у США — 7,46 мільйона людей. На другому місці в рейтингу Японія з 3,65 мільйонами мільйонерів, на третьому Німеччина з 1,63 мільйоном, а далі Китай з 1,54 мільйоном мільйонерів.