Війна росії проти України стане однією з тем саміту G7

Група Семи обговорить на своєму саміті 26−28 червня низку актуальних глобальних проблем, серед яких — війна рф проти України та її вплив на глобальну продовольчу та енергетичну безпеку.

Про це повідомила журналістам представниця федерального уряду ФРН Крістіне Гоффман.

«Пріоритетами німецького головування в G7 у 2022 році є стабільна планета, економічна стабільність і трансформація, здоровий спосіб життя, інвестиції в краще майбутнє та міцна єдність. Значний вплив на порядок денний здійснила загарбницька війна росії проти України, яка порушує міжнародне право, та її вплив на глобальну продовольчу та енергетичну безпеку», — зазначила Гоффманн.

Вона нагадала, що саміт глав держав і урядів G7 під головуванням Німеччини відбудеться з 26 по 28 червня у замку Ельмау (Баварія). Він проходитиме у період між Європейською радою в Брюсселі та самітом НАТО в Мадриді.

Саміт G7 розпочнеться в неділю, 26 червня, опівдні. В понеділок, 27 червня до зустрічі доєднаються запрошені країни-партнери G7: цього року це Сенегал, Південна Африка, Індія, Індонезія та Аргентина.

Також канцлер Шольц запросив Президента України взяти віртуальну участь у саміті G7 27 червня. Він передав запрошення під час свого візиту до Києва 16 червня. Про те, що Зеленський погодився, глава української держави написав у своєму Твіттері.

Саміт завершиться близько полудня у вівторок, 28 червня.