Експерт розказав, чому Токаєв на форумі в Петербурзі підтримав Україну

Президента Казахстану Токаєва на форумі в Петербурзі поставили в одну колону з терористами. В Азії таке не прощається. В свою чергу, Україні треба більше думати про присутність в азійських структурах.

Експерт розказав, чому Токаєв на форумі в Петербурзі підтримав Україну

Про це під час ефіру заявив генеральний консул України в Алмати в 2000—2004-х роках, Надзвичайний і повноважний посланник Олег Бай.

«Токаєв опинився не в той час не в тому місці. Його поставили в одну колону з терористами. Він заявив, що будуть нові утворення. Можливо за рахунок розвалу РФ. Після форму в Петербурзі Токаєв зустрічався з президентом Татарстану. Потім він поїхав до Ірану, де його зустрічали з почестями. Це затьмарило Петербурзьке приниження. Не слід забувати, що Казахстан є впливом гравцем на політичному полі», — сказав Олег Бай.

За його словами, росіяни почали погрожувати Казахстану, що там буде, як в Україні.

" Може бути гірше, адже Казахстан не захищений від Росії горами або річками. Крім того, армія Казахстана відрізняється від української. Проте не слід забувати, що крім Росії Казахтан межує з Китаєм та Іраном. Тому може бути цікаво вибудована політика Казахстану, який може повний час балансувати між РФ, Китаєм, Туреччиною та Іраном. Тому Україна також повинна нормально розвивати зв’язки з Казахстаном. Україні треба більше думати про присутність в азійських структурах. Зокрема, торгова, наукова та культурна дипломатія має розвиватися і там. Це мої висновки з того, що сказав Токаєв", — резюмує експерт.