Боротьба з корупцією на папері не принесе жодних успіхів — експерт

Будь -які закони та реінтеграційні процеси не увінчаються успіхами, якщо люди не відчують, що корупції немає.

Боротьба з корупцією на папері не принесе жодних успіхів — експерт

Про це під час ефіру заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014- му році, а нині заступник командира добровольчого батальйону Микола Голомша.

«Боротьба з корупцією на папері не принесе жодних успіхів. Будь — які закони та реінтеграційні процеси не увінчаються успіхами, якщо люди не відчують, що корупції немає. Тобто, якщо на львівській митниці не закінчилися мародери та корупціонери, й ми не покінчели з корупцією на ділі. Тому сьогодні питання номер один — кадрова політика», — каже експерт.

Він зазначав, що одна з головних проблем — кадрова політика.

«Кадрову політику та бюрократію держава створює роками. Тому не можна призначати людей до влади, які не знають законів та відповідних процедур. Це згубно для держави. Ми не вбили в собі імперську ідеологію. Крім того, до коридорів влади пролізли молоді люди, які не мали професійного досвіду, але мали „соросівські месенджі“. Тому треба реально переходити до формування кадрової політики. Не можна призначати людей без освіти та досвіду, вважаючи, що вони є гарними менеджерами. Гарний менеджер — найвищий рівень корупції», — резюмує експерт.