Котельню «Украероруху» передадуть в обслуговування «Київтеплоенерго», аби забезпечити теплопостачання гуртожитка і житлових будинків

У Києві триває підготовка до наступного опалювального сезону. Одним із напрямів цієї роботи є вирішення проблем із забезпеченням стабільного теплопостачання для споживачів, які отримують тепло від приватних та відомчих котельних. Нині місто спільно з комунальним підприємством «Київтеплоенерго» працює над вирішенням проблеми для споживачів у зоні обслуговування котельні, що належить державному підприємству «Украерорух».

Він зауважив, що місто ні на день не припиняє підготовку до опалювального сезону, який буде дуже складним.

«Це сезонна автоматизована котельня, що знаходиться в Солом’янському районі. Теплові мережі від котельні експлуатуються вже більше 30 років і потребують заміни. Власник — ДП «Украерорух», яке практично не функціонує і не має можливостей повноцінно обслуговувати котельню в наступному опалювальному сезоні. В нинішніх складних умовах ми повинні діяти згуртовано, щоб не допустити зриву теплопостачання для мешканців житлових будинків і гуртожитку. Адже минулого року проблеми із вчасним отриманням тепла тут уже були, були звернення людей через відсутність послуг. Іншого варіанту як приймати котельню до комунальної власності — немає. Підготовлено спільний з «Украерорухом» план дій, документація для передачі котельні на обслуговування КП «Київтеплоенерго», — зазначили в КМДА.

За його словами, щороку місто змушене приймати рішення про відключення або переключення будинків від приватних або відомчих котельнь. Адже нині господарська діяльність з теплопостачання є збитковою і власники відмовляються надалі утримувати котельні.

«Міська влада дбає про те, щоб незалежно від форми управління будинки були з теплом. Наразі фахівці готують відповідну документацію про передачу котельні», — зазначили в КМДА.

Як заявив заступник голови КМДА, підготовка до зими проходить у штатному режимі, однак роботу корегує графік комендантської години та складнощі з придбанням матеріалів і трубопроводів. Утім, усі необхідні роботи місто виконає для стабільного старту тепла.