СБУ повідомила про підозру за злочини проти держбезпеки понад 1,5 тис. зловмисників

Серед останніх результатів роботи Служби безпеки – викриття ворожого агента та ідентифікація російського військовослужбовця, за чиїм наказом здійснювалися ракетні удари.

На Закарпатті:

співробітники СБУ затримали ще одного агента російських спецслужб в Мукачево. Ним виявися громадянин рф, який прибув у регіон для збору суспільно-політичної інформації.

Він передавав її своїм кураторам для підготовки ворожих диверсій і спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування обстановки у прикордонних районах.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Києві:

СБУ продовжує боротьбу з організованою злочинністю: в ході спецоперації затримано організатора каналу нелегального збуту зброї та боєприпасів. Для маскування він діяв під виглядом волонтера одного з добровольчих формувань.

У зловмисника вилучено прихований арсенал бойових засобів ураження. Серед них – гарматні снаряди, мінометна міна та ручні гранати РГД-5.

Також кіберфахівці СБУ ліквідували схему оптового продажу підробленого військового спорядження. Зловмисники збували саморобні плитоноски, які видавали за сертифіковані бронежилети 5 класу захисту.

За оцінкою експертів, використання такої «підробки» за призначенням є небезпечним для життя і здоров’я людини.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ, вдалося запобігти збуту більше 100 неякісних бронежилетів серед українських військових південного та західного регіонів.

Встановлено, що ділки пропонували свою продукцію через інтернет та особисті зв’язки, у тому числі серед волонтерських організацій.

Співробітники Департаменту кібербезпеки СБУ затримали організатора оборудки. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Рівненщині:

співробітники СБУ ідентифікували командира підрозділу окупаційних угруповань рф, який віддав наказ про ракетні обстріли критичної інфраструктури у місті Дубно.

Слідчі заочно повідомили окупанту про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

За викритими фактами СБУ проводить системну роботу з встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб.