Сьогодні відбудеться найбільший в Україні захід прав ЛГБТК KyivPride

У суботу, 25 чераня, відбудеться найбільший в Україні захід прав ЛГБТК KyivPride

Сьогодні відбудеться найбільший в Україні захід прав ЛГБТК KyivPride

У суботу відбудеться найбільший в Україні захід прав ЛГБТК KyivPride. Але не на рідних вулицях і не як свято.

ЛГБТК KyivPride приєднається до щорічного Варшавського параду рівності, найбільшого заходу гей-прайду в центральній Європі, використовуючи його як платформу для зосередження міжнародної уваги на українській боротьбі за свободу.

«Ми йдемо за політичну підтримку України, ми маршируємо за основні права людини для українців», — сказав директор KyivPride Ленні Емсон. «Це не свято. Будемо чекати перемоги, щоб святкувати».

Серед мирних жителів і солдатів, убитих російськими військами, є лесбіянки, геї, бісексуали та трансгендери. Останнім часом спостерігається поштовх до визнання одностатевих партнерств, не в останню чергу через необхідність партнерів поховати один одного у війні.

Якби країна зазнала поразки, це було б трагедією для українського народу в цілому, але ЛГБТК-люди ризикують бути «повністю стертими», тобто вбитими, змушеними втекти або приховати свою особистість, сказав Емсон, чия організація також керує. притулок для ЛГБТК-людей, які втекли з української території, окупованої російськими військами. В окупованому Херсоні зник один активіст прав ЛГБТК.


Джерело: АР