Блінкен: Путін уже провалив свої «стратегічні цілі» в Україні

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив у неділю, що президент Росії Володимир Путін уже провалив свої «стратегічні цілі» у війні проти України.

Блінкен: Путін уже провалив свої «стратегічні цілі» в Україні

Давайте не плутати тактичне зі стратегічним", — сказав Блінкен в ефірі CNN, коли його запитали, чи виграє Росія у війні.

«Коли справа доходить до стратегічних цілей Путіна, він уже зазнав невдачі. Його стратегічною метою було покласти край суверенітету та незалежності України, стерти її з карти, включити до складу Росії. Це не вдалося».

Блінкен визнав, що на сході України триває «тактична, запекла битва». Але він сказав, що «суверенна незалежна Україна» буде існувати довше, ніж Путін, і що НАТО зміцнилося.

Путін «також намагався розділити НАТО», сказав Блінкен. «Ми збираємося вирушити на саміт НАТО, де альянс продемонструє більшу єдність, більшу силу, ніж я пам’ятаю». Він додав: «У самій Україні, тут, на цій зустрічі G7, а також в НАТО ми будемо продовжувати спільно робити все можливе, щоб українці мали те, що їм потрібно для відсічі».

У тій же програмі прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повторив настрої Блінкена, сказавши, що він скаже американцям, які страждають від «втоми від України», пам’ятати, що відстоювання свободи та демократії — це те, що історично робили Сполучені Штати.

«І якщо ми дозволимо Путіну просто анексувати, завоювати значні частини вільної, незалежної, суверенної країни, що він готовий зробити, то наслідки для світу будуть абсолютно катастрофічними», — сказав Джонсон.