Лідери G-7 погоджуються «терміново» запровадити обмеження цін на російську нафту та газ

Лідери Групи семи найбагатших демократій заявили, що вони «терміново» розглянуть способи запровадити обмеження цін на російську нафту та газ, щоб зашкодити здатності Москви фінансувати свою війну в Україні, але їм не вдалось ввести нові енергетичні санкції.

Лідери G-7 погоджуються «терміново» запровадити обмеження цін на російську нафту та газ

Триваючий напад Росії на Україну та вплив на постачання продовольства та енергоносіїв домінували в дискусіях у Schloss Elmau, на півдні Німеччини. Потім президент Байден вилетів до Мадрида, де він та інші глави держав і урядів НАТО збираються на черговий триденний саміт, присвячений військовій підтримці України та довгостроковій стратегії Альянсу.

У Німеччині лідери G-7 погодилися внести 4,5 мільярда доларів на вирішення проблем глобальної продовольчої безпеки, причому більше половини грошей надійшло зі Сполучених Штатів. Як і було обіцяно в неділю, Мінфін США заявив, що введе санкції щодо російського золота, найбільшого експорту країни за межами енергетичного сектору, до яких приєднаються Великобританія, Японія та Канада. Європейські чиновники заявили, що їм необхідно проконсультуватися з іншими членами Європейського Союзу, перш ніж робити подібний крок.