США анонсували додаткові 50 млн доларів допомоги для ЗСУ

ЗСУ отримають додаткову допомогу — зброю та обладнання на суму до 50 млн дол. Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, яку розмістили на сайті американського посольства в Україні.

США анонсували додаткові 50 млн доларів допомоги для ЗСУ

Українці продовжують стикатися з жорстокістю, яку цього тижня знову підкреслив напад на торговий центр, заповнений цивільними. Вони продовжують боротьбу за свою країну, і Сполучені Штати продовжують підтримувати їх та їхню гідну справу, — йдеться у заяві.

Відповідно до повноважень, делегованих Президентом, я ухвалюю наше чотирнадцяте виділення зброї та обладнання із запасів Міністерства оборони США для самооборони України з серпня 2021 року на суму до 50 мільйонів доларів. Це ухвалення разом із паралельним оголошенням Міністерства оборони про фінансування Ініціативи сприяння безпеці Україні в розмірі 770 мільйонів доларів збільшить загальну військову допомогу США Україні до понад 6,92 мільярда доларів після того, як 24 лютого Росія розпочала своє жорстоке, неспровоковане, повномасштабне вторгнення в Україну.

Наша відданість українському народу непохитна, і ми — разом з Україною.