Київ готується до нового навчального року

Місто готове збільшити кількість опорних садочків, якщо в цьому буде потреба

1 червня у столиці відновили роботу 34 опорні садочки. На сьогодні садочки відвідують майже 900 дітей. Із збільшенням кількості дітей дошкільного віку у столиці, місто готове збільшити й кількість опорних садочків.

До столичних садочків можуть відправити своїх дітей не тільки мешканці Києва, а й тимчасово переміщені особи та військовослужбовці.

Для тих батьків, чиї діти не зареєстровані у столиці, необхідно пройти реєстрацію в електронній черзі, оформитись до київського садочка і після цього так само звернутись до свого дитячого навчального закладу та отримати направлення.

Столичні школи будуть готові розпочати навчальний рік стандартно, 1 вересня, у режимі офлайн. Найголовніше — це безпека учнів та вчителів.

Прилеглі до шкіл території перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів.

Також тривають перевірки укриттів у школах — там підготують запаси води, медикаментів та решти необхідного. У школах, де немає укриття, підготують сховище в кроковій доступності.

На початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з вчителями і дітьми щодо дій під час повітряної тривоги.