Дехто з українців залишився без пенсії за червень

Деякі українці залишились без пенсії за червень, незважаючи на те, що не змінювали місця проживання та спосіб виплат.

Дехто з українців залишився без пенсії за червень

В ПФУ відсторонились від проблеми. Кажуть, що пенсія за червень була профінансована усім, і винних слід шукати серед тих, хто її доставляє.

Приводом для роз'яснень щодо виплати пенсії стала скарга однієї з громадянок, яка написала, що не отримала пенсію за червень. Судячи з її допису, жінка не змінювала місця проживання та не перебуває на окупованій території.

Пенсіонерка написала, що зазвичай отримує свою виплату в поштовому відділенні. Але цього разу пенсія на її ім'я не прийшла, і, відповідно, їй нічого не заплатили.

Спантеличена громадянка запитує, чи буде їй пенсія в наступному місяці, і чи зможе вона в липні отримати свої виплати одразу за липень і червень.

У Пенсійному фонді дали роз'яснення щодо цього прикрого випадку. Як пояснили в ПФУ, пенсії за червень бути профінансовані фондом на сто відсотків. Всі кошти для пенсійних виплат вже давно переказані ПФУ на рахунки уповноважених банків та на Укрпошту. Отже, якщо жінка отримує свою пенсію через поштового оператора, то саме Укрпошта винна в тому, що вона не змогла отримати свою виплату. Отже там і слід шукати кінці.

Пенсіонерці порадили звернутись до Укрпошти, аби там з'ясували і дали відповідь, куди поділась її пенсія. Водночас жінку заспокоїли: вона неодмінно отримає свою червневу виплату в наступному місці. Отже, в липні їй дадуть відразу подвійну суму. Але зараз слід неодмінно з'ясувати, чому і де блукають її гроші, аби історія не повторилася через місяць.

Читайте також


Від школи комунізму до бурси капітулізму…

(суб'єктивні роздуми про об’єктивне)

Наявність в радянській системі такого явища як професійні спілки, яке було притаманне «загниваючому заходу», досі викликає певні здивування й потребує глибокого вивчення як підґрунтя сучасних українських профспілок. Зрозуміло, що від сутності профспілкового руху тодішньою сталінсько-брежнєвською партноменклатурою була взята лишень назва і зовнішні атрибути, а за фасадом вибудовувалася «школа комунізму» з усіма ЇЇ гранями.