ЄС може надати понад 500 мільярдів євро на післявоєнну відбудову України

На донорській конференції в Лугано (Швейцарія) цього тижня Україна представить масштабний проєкт відновлення країни.

ЄС може надати понад 500 мільярдів євро на післявоєнну відбудову України

За даними видання, план складається з близько 2 000 сторінок і містить широкий список проєктів в галузі інфраструктури та безпеки, інвестицій в клімат і цифрову економіку, а також в диверсифікацію енергетичних ресурсів.

Очікується, що Євросоюз покриє основну частину загальної фінансової допомоги, яка може перевищити 500 мільярдів євро.

Єврокомісія вже вивчає варіанти фінансування, які включає гранти та позики. Офіційні особи утримуються від оцінок, поки триває війна Росії проти України.

Конференція з питань відновлення України пройде в швейцарському Лугано 4−5-го липня.

Нагадаємо, що лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні статус кандидата на вступ. Його схвалили на основі рекомендації Європейської комісії, наданої 17-го червня.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації