Організація азартних ігор під прикриттям поліцейських – припинено незаконну діяльність мережі гральних закладів у Києві та Одесі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконної діяльність з організації азартних ігор, бездіяльності працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності з організації азартних ігор, одержання та надання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 203-2, ч. 1 ст. 365-3, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369 КК України).

Організація азартних ігор під прикриттям поліцейських – припинено незаконну діяльність мережі гральних закладів у Києві та Одесі

За даними слідства, підпільні гральні заклади працювали у різних районах міст із забезпеченням суворої конспірації. Діяльність незаконного грального бізнесу відбувалася під прикриттям співробітників поліції. За це вони регулярно отримували неправомірну вигоду від організаторів грального бізнесу.

В рамках кримінального провадження припинено діяльність близько 40 незаконних гральних закладів у Києві та 20 – у Одесі.

За результатами обшуку автомобіля працівника поліції виявлено 138 тис грн, отриманих безпосередньо від організатора грального бізнесу. Його затримано та повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Одному з організаторів бізнесу повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР.